Pel de uien en snijd ze in ringen.
Schil de wortel en snijd hem in schuine plakjes.
Maak het witlof schoon en haal de blaadjes los.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Verhit de boter in een wok (of braadpan) en fruit de uiringen en de
wortelplakjes op halfhoog vuur al omscheppend 5 minuten.
Voeg de suiker toe en laat deze al omscheppend smelten.
Stoof de uien met de wortel met het deksel op de pan 10 minuten op heel
laag vuur.
Schep het witlof en de bosuitjes erdoor en laat het witlof al omscheppend
in ± 5 minuten beetgaar worden.
Roer er de azijn en naar smaak peper en zout door.
Lekker met gestoofde riblappen en gebakken aardappelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |